Het lichaam heeft voeding nodig om te groeien en zichzelf te kunnen herstellen. De belangrijkste oorzaak van een slechte gezondheidstoestand is in de meeste gevallen een voortdurend tekortschietende voeding.

Gezonder eten levert veel winst op bij ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en mogelijk zelfs bij de ziekte van Alzheimer. Steeds meer onderzoeken laten zien hoe belangrijk eten is bij de ziekte van Alzheimer. Waarschijnlijk heeft het te maken met gevoeligheid voor insuline, net als bij diabetes. Dat geldt ook voor kanker, je geneest het niet met gezonde voeding, maar het heeft wel degelijk invloed. Zelfs als je uitbehandeld bent, kan gezonde voeding helpen bij een betere kwaliteit van leven.

En waarom gezonde voeding zoals de natuur het bedoeld heeft? Voeding dat zo dicht mogelijk bij zijn natuurlijke staat blijft is voedzamer, levenskrachtige en zit vol met enzymen, vitamines en mineralen. Hiermee kun je het zelfgenezend vermogen van je lichaam en geest versterken, ziekten voorkomen of de genezing sterk doen bespoedigen. 

Er zijn tal van aandoeningen waarbij de juiste voeding preventief, of een bijdrage kunnen leveren aan genezing: 

 • Diabetes type 2, in Nederland de meest voorkomende chronische ziekte. Bij aanpassing van voeding is dit in 85% terug te draaien.
 • Allergieën
 • Hart- en vaatziekten
 • Overgangsklachten
 • Verhoogd cholesterol
 • Maag/darmklachten
 • Migraine
 • Overgewicht
 • Reumatische klachten

Werkwijze  

Intake: Tijdens het intakegesprek kun je kennismaken met mij en mijn manier van werken en kijken of dit aansluit bij je verwachtingen. We bespreken je klachten, voedingspatroon en levensstijl om zo een goed beeld te vormen van je gezondheidssituatie. Ook krijg je al een aantal adviezen en informatie over wat gezonde voeding nu precies is.

Voedingsadvies: Na het eerste consult ontvang je jouw persoonlijke voedingsadvies afgestemd op jouw specifieke klachten en wensen.

Vervolgconsult: bespreken voedingsadvies en kijken hoe het gaat en wat er nog verbeterd of veranderd kan worden. 

* Mijn adviezen zullen een reguliere medische behandeling nooit volledig vervangen, maar zal altijd als aanvulling dienen. Er kan te allen tijde terugverwezen worden naar een (huis)arts alvorens verder te gaan met de behandeling.

Tarieven 

 • Een kennismakingsgesprek van 60 minuten is gratis
 • Intakeconsult: € 70,00 (90 minuten)
 • Vervolgconsult: € 50,00 (60 minuten)
 • Uitgewerkt voedingsadvies: € 30,00 (papieren versie en/of digitale versie)

Metabolic Balance

Voor individuele begeleiding van het Metabolic Balance Voedingsplan gelden dezelfde tarieven. Hierbij komen de éénmalige kosten van € 395,00 voor de intake + bloedonderzoek, het voedingsplan en de uitreiking met uitleg van het voedingsplan. De vervolgconsulten kunnen eventueel voor vergoeding in aanmerking komen.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Als Natuurgeneeskundig level 3 therapeut bij beroepsorganisatie CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten) komen mijn consulten bij verschillende zorgverzekeraars in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding, voor een overzicht zie: https://www.catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/. Vergoedingen zijn afhankelijk van hoe je bent verzekerd. Informeer bij je zorgverzekeraar of kijk op hun website hoeveel de vergoeding is. De vergoeding staat in de aanvullende verzekering onder Alternatieve Geneeswijzen. 

Prestatiecodes zorgverzekeraars
24000 Orthomoleculaire geneeskunde: is een alternatieve behandelwijze die het tekort aan voedingsstoffen en supplementen in het lichaam aanzuivert. Orthos is het Griekse woord voor juist, en moleculair slaat op moleculen, het kleinst mogelijk zuiver deeltje van een stof.
24005 overige natuurgeneeskunde: de behandelvorm en prestatiecode “Overige natuurgeneeskunde” is van toepassing als de therapeut eclectisch en holistisch werkt volgens de richtlijnen van het CAT compententieprofiel. Het is een verzamelnaam voor natuurgeneeskundige behandelingen die niet onder de overige benoemde behandelvormen vallen. Veel natuurgeneeskundige behandelvormen zijn benoemd en hebben hun eigen prestatiecode.

CAT-therapeutnummer: CM1593-19-10-18
AGB-code praktijk voor Natuurvoedingsgeneeskunde: 90065835

Ik val als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/