Herken jij dit?

 • Je hebt je leven prima op orde en geniet hier met volle teugen van, tegelijkertijd knaagt er iets
 • Je weet dat je fitter en slanker kunt zijn en wil dat ook graag
 • Je hebt last van vermoeidheid, slecht slapen en weinig energie 
 • Je beweegt voldoende, maar je gewicht blijft toenemen
 • Je ziet door de vele verhalen of artikelen over voeding door de bomen het bos niet meer
 • Je voelt dat het anders moet, maar hoe dan

Hoe nu verder?

Hoe lang blijf je hier nog mee doorlopen? Wil je hier echt verandering in gaan aanbrengen? En wat ga je doen om het tij te keren?

Ik ga je hierbij helpen zodat je over drie maanden een stuk fitter en slanker bent!

Wat is Metabolic Balance?

Metabolic Balance is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers.

Met behulp van het programma kun je onder mijn begeleiding je huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. Het persoonlijke voedingsplan wordt opgesteld op basis van 37 bloedwaarden en je gezondheidsgegevens. 

Waarom Metabolic Balance werkt!

Veel klachten ontstaan door een verstoorde stofwisseling. Belangrijk is niet hoeveel je eet, maar wat je eet. Wanneer je niet kunt afvallen of aankomen eet je vaak niet wat je lichaam nodig heeft voor een optimale stofwisseling. Door verandering van je eetpatroon wordt tijdens het programma de suikerstofwisseling tijdens het programma gestabiliseerd en komen hormonen en belangrijke organen van je lichaam weer in balans. Je gaat je heel snel energieker en fitter voelen. Je reset in feite je lichaam en ik ga je hierbij begeleiden.

Metabolic Balance en de overgang

Tijdens de overgang verandert je hormoonhuishouding compleet en het kan dus zo zijn dat je meer kilo’s opslaat ondanks dat je gezond eet. Tijdens de overgang maakt het lichaam minder oestrogeen aan. Hierdoor verbrandt lichaamsvet minder effectief dan voorheen. Ook de gewichtsverdeling verandert; lichaamsvet van de benen en billen verplaatst zich naar de buik.

Met het voedingsplan van Metabolic Balance komt je hormoonhuishouding weer in balans. De verbeteringen geven je niet alleen meer energie, maar ook een verbeterde weerstand, je gaat lekkerder in je vel te zitten en ook je overgewicht neemt af.

Waar bestaat het programma uit:

 • Uitgebreide bloedanalyse (37 waarden + vitamine D check)
 • Intake consult met bloedafname, lichaamsmeting, bloeddrukmeting en meting conditie aderen
 • Persoonlijk voedingsplan
 • Vervolgconsult met toelichting op uitslag bloedanalyse en uitreiking persoonlijk voedingsplan
 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning op maat
 • Recepten die aansluiten op het persoonlijk voedingsplan
 • Tussentijds telefonisch of e-mailcontact naar behoefte
 • Toegang tot een besloten Facebookgroep waar je vragen kunt stellen, successen kunt delen en recepten kunt vinden

Als je denkt dat Metabolic Balance iets voor je kan zijn maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgeprek. 

Het is nu ongeveer 8 maanden geleden dat ik jouw advertentie las in de krant. Ik had heel sterk het gevoel dat dit voor mij goed zou kunnen werken. Na een gesprek met jou wilde ik er graag mee beginnen omdat ik al heel lang niet lekker in mijn vel zat en naast de gewichtstoename veel vage klachten had. ik heb de afgelopen jaren van alles geprobeerd op gebied van homeopathie en geprobeerd gezond te eten, maar het lukte mij niet om dat zelf goed te krijgen.

De waarden van het bloedonderzoek gaven ook duidelijk aan dat het niet goed zou komen als ik zo door zou blijven gaan. Eigenlijk wist ik dat ergens al wel…dat deze conclusie eruit zou komen.

In april ben ik begonnen met het programma en de eerste 2 weken moest ik erg wennen om maar 3 maaltijden per dag te eten en veel water te drinken. Het bereiden van de maaltijden daar moest ik ook aan wennen want ik ben absoluut geen keukenprinses en meer van de makkelijke kant. In deze periode heb ik het als heel fijn ervaren om begeleiding van jouw te krijgen omdat je veel aandacht had voor mij en alles serieus en goed aanpakt….heel erg bedankt daarvoor.

Nu 8 maanden verder ben ik 17 kilo afgevallen en voel me fysiek echt een heel stuk beter en ben ik blij dat ik deze stap heb gezet. Omdat ik 60 ben gaat alles wat langzamer dan bij jonge mensen, maar ik heb heel sterk het gevoel dat mijn lichaam bezig is alle rotzooi van jaren op te ruimen. Ik eet nog steeds redelijk volgens het programma en dat is heel basic, maar voor mij heel goed en ik maak af en toe een variant of iets wat we heel lekker vinden bv. Indonesisch.

Ik vind het voor mezelf de allerbeste stap die ik tot nu toe heb genomen voor mijn gezondheid en ik hoop dat er nog veel mensen mogen volgen die de weg naar jouw praktijk zullen vinden. Iedereen die echt vastberaden is iets te doen aan zijn of haar overgewicht, een gezonde leefstijl wil en weer lekker kunnen bewegen zou dit zeker moeten doen!

Carla 60 jaar