Een tijdje geleden kwam ik een artikel tegen over Metabolic Balance en dat ze op zoek waren naar nieuwe begeleiders. Nadat ik het artikel had gelezen werd ik erg enthousiast over dit programma. Aan de hand van je bloedwaarden en persoonlijke gegevens zoals gewicht, lengte en eventuele lichamelijke klachten wordt een persoonlijk voedingsplan gemaakt. In eerste instantie is het geen afvalprogramma, maar het zorgt ervoor dat je stofwisseling weer in balans komt. Hierdoor kun je van heel veel klachten afkomen en een mooie bijkomstigheid is dat je gaat afvallen.

Na het volgen van het introductie seminar ben ik vanaf 1 september begeleider geworden, en vond ik het tijd worden om het programma eerst zelf te gaan volgen. Niet dat ik veel klachten had, op wat overgangsverschijnselen na, en hoefde ik ook niet af te vallen, maar om mijn toekomstige cliënten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Als eerste heb ik bij mezelf bloed afgenomen via een vingerprik. Dit gaat niet om 1 druppeltje bloed, maar er wordt een klein cupje gevuld. Het bloedprikken doe ik zelf in mijn praktijk, hiervoor ben ik bij het laboratorium in Apeldoorn, waar ik mee samenwerk, geweest voor uitleg. Ik was reuze nieuwsgierig naar de uitslag want je bloed wordt op 35 waarden getest zoals nierfunctie, leverfunctie, cholesterol, ijzer, glucose. Ook heb ik mezelf extra op vitamine D en B12 getest omdat dit hele belangrijke vitamines zijn en veel met voeding te maken hebben. Gelukkig viel de uitslag me mee en nadat ik alle gegevens in de database had ingevoerd kwam mijn voedingsplan tevoorschijn. Hoewel ik had aangegeven niet te willen afvallen ben ik toch wat kilo’s kwijtgeraakt.

Wat ik uiteindelijk van dit programma heb geleerd is meer variatie aan te brengen in je voeding en meer eiwitten toe te voegen. Mijn ontbijt bijvoorbeeld was altijd heel eenzijdig en daar is nu verandering in gekomen. Ook de verhouding eiwitten en koolhydraten zijn erg belangrijk. Doordat je elke maaltijd met een hap eiwit begint wordt i.p.v. insuline glucagon aangemaakt voor de eiwitvertering. Hierdoor wordt de vetverbranding gestimuleerd en krijg je tussen de maaltijden geen hongeraanvallen. Het mooie van dit programma is dat je vet verliest en spiermassa aanmaakt. En wat betreft de kosten…wat heb je ervoor over om voor eens en altijd van je klachten af te komen, of nooit meer met je gewicht bezig te zijn. Iedereen wil toch gezond en vitaal ouder worden.